Er det lurt å trene hardt?

Forskerne skriver i rapporten at regelmessig, daglig trening i en tid hvor vi lever mer isolert, er viktig for å beholde et sunt immunforsvar.

Ifølge forskerne har mange studier de siste 40 årene undersøkt hvordan trening påvirker immunforsvaret. Det er enighet om at regelmessig trening med moderat intensitet er gunstig, men hva med veldig hard trening? Kan hard trening forverre immunforsvaret, og skape et "åpent vindu" med økt smittefare i timene og dagene etter treningen?

I en referansestudie i 2018 ble teorien om dette "åpne vinduet" undersøkt av Campbell og Turner. Her konkluderte de med at teorien ikke hadde gode nok vitenskapelig bevis. De konkluderte imidlertid med at trening er gunstig for immunsystemet vårt.

Viktig: hold avstand

I den nye analysen som ble publisert i mars 2020, har de samme forskerne diskutert om immunforsvaret kan endre seg på en negativ eller positiv måte etter trening, og om idrettsutøvere får flere infeksjoner enn befolkningen generelt.

James Turner sier i nyhetsmeldingen at de har konkludert med at det er svært begrensede bevis for at trening i seg selv øker risikoen for å blir smittet med virus.

- I forbindelse med koronavirus og forholdene vi befinner oss i i dag, er det viktigste man kan gjøre å redusere kontakten med andre mennesker som kan bære viruset, sier han.

Han sier at folk bør være klar over hvor viktig det er å holde seg i form, være aktiv og sunn i denne perioden.

150 minutter i uka

Forskerne understreker at det er viktig å opprettholde god håndhygiene i forbindelse med treningen. Og for å optimale sjansene for å bekjempe en infeksjon, vil det i tillegg til regelmessig trening, være viktig med nok søvn og et godt kosthold.

Treningen som anbefales, er som før: regelmessig aerob trening med moderat intensitet. Det kan være fotturer, løping eller sykling 150 minutter per uke. Lengre og hardere trening er ikke skadelig. Litt trening er uansett bedre enn ingen ting. Forskerne skriver også at man bør gjøre styrketrening for å opprettholde muskulaturen.

kilde: forskning.noArtikler

Vi starter opp med personlig trening!

Det er en glede å meddele at vi nå kan tilby personlig trening! Kanskje dette kan være noe for deg?

Slyngetrening - For stabilitet, balanse og rå kjernemuskulatur

Trening i slynger er ikke bare morsomt, du forebygger skader, bygger muskler og utvikler RÅ kjernemuskulatur!

Forbrenn mer fett på mindre tid med HIIT trening!

Trodde du at du måtte gå på mølla i timevis for å forbrenne fett? Det kan faktisk gjøres på under 20 minutter!

Lyst til å prøve yoga?

Yoga består av ulike fysiske øvelser som i kombinasjon med bevisst bruk av pusten skaper ro i sinnet. Når vi oppnår ro i sinnet vil fysiske spenninger i kroppen begynne å slippe taket. Vi kan tilby timer i klassisk yoga og myk yoga (ulike stilarter). Hos oss er alle yogatimene veldig nybegynner vennlig!

Treningsenter med lav inngangsterskel

Har du aldri vært medlem på treningssenter før? Vel, det spiller ingen rolle hos oss, vi har lav inngangsterskel og et miljø som tar vare på deg.

Feil: Vennligst fyll ut alle felter markert med rødt og prøv igjen.

Nettside levert av ibooking.no